Topics:

Στην διατροφή ισχύει το 90/10

Μόνον στα ΑΡΙΣΤΑ χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟΝ. Διατροφή αποτοξίνωσης κι όχι τοξίνωσης. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, πειράζουν, αρρωσταίνουν κι...

Στην διατροφή ισχύει το 90/10

Μόνον στα ΑΡΙΣΤΑ χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟΝ.

Διατροφή αποτοξίνωσης κι όχι τοξίνωσης.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι τα φαγητά, που έχουν τοξίνες και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι πολύ νόστιμα, πειράζουν, αρρωσταίνουν κι εκφυλίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό προχώρησαν στην καθιέρωση χρονικών διαστημάτων όπου δεν έτρωγαν τροφές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό. ΝΑΙ το κρέας και οι τροφές αίματος, οι επεξεργασμένες και οι βιομηχανοποιημένες, περιέχουν ΤΟΞΙΝΕΣ ακατάλληλες για τον οργανισμό και ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, (διανοητικά και σωματικά) σαν το νεκρό κρέας που τρώει.

Αυτά τα διαστήματα αποχής από το φαγητό τα ονομάζουν αφελώς, νηστεία. Η νηστεία βασίζεται στην αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης (κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά) και στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια) ωμών είτε μαγειρεμένων σε χαμηλές θερμοκρασίες (χωρίς τσιγάρισμα, τηγάνισμα κ.λ.π.) για λόγους θρησκευτικούς συνήθως, αλλά στην πραγματικότητα για να υπάρξει ένα μικρό σταμάτημα από την πτωματοφαγεία κι αιματοφαγία.

Η Αποτοξίνωση από την άλλη, είναι μία φυσιολογική διαδικασία αποβολής από τον οργανισμό των άχρηστων ουσιών, που είτε παίρνουμε από το περιβάλλον, είτε δημιουργούνται από την λειτουργία του ίδιου του οργανισμού (αναπνοή, διάσπαση των τροφών, λειτουργία κυττάρου κ.λ.π.) και κακώς γίνεται μια στο τόσο κατά διαστήματα κι όχι συνεχώς.

Για το σκοπό αποτοξίνωσης το ανθρώπινο σώμα, διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς αποβολής τοξινών μέσω της ούρησης, των κοπράνων, του ιδρώτα και του εντέρου. Όταν οι άχρηστες αυτές ουσίες αυτές γίνουν πολλές και συσσωρευτούν δεν μπορούν να αποβληθούν εύκολα, δημιουργώντας βλάβες και φλεγμονές στο σώμα, στην σκέψη, στην διάθεση. Με την διατροφική αποτοξίνωση δίνουμε μια ευκαιρία στον οργανισμό, να αποβάλλει τις ήδη συσσωρευμένες τοξίνες μέσα από το μεγαλύτερο αγωγό αποβολής που είναι το έντερο. Ταυτόχρονα μειώνουμε την είσοδο τοξινών σε αυτόν και φροντίζουμε να έχουμε δυνατό κι ανεβασμένο ανοσοποιητικό.

Οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στον οργανισμό μέσω των χημικών στις τροφές, των δηλητηρίων που βάζουν μέσα στα τσιγάρα, του μολυσμένου αέρα, των φαρμάκων, των απορρυπαντικών, των οικιακών σκευών κλπ. Σήμερα η τροφική αλυσίδα του ανθρώπου είναι μολυσμένη με παραπροϊόντα της βιομηχανικής δραστηριότητας όπως βαρέα μέταλλα, υδράργυρο, μόλυβδο, διοξίνες κ.α.

Η θάλασσα έχει διάφορους μηχανισμούς αποβολής της ρύπανσης

Ένας από αυτούς είναι τα μαλάκια, που ταυτόχρονα αποτελούν “λαχταριστούς μεζέδες”. Μερικοί πιστεύουν ότι επειδή δεν έχουν αίμα είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας ! Όμως στην πραγματικότητα είναι η εποχή των μαλακίων λόγω του κύκλου της ζωής τους (εποχή που ξεκινάει η αναπαραγωγή τους και η εποχή με την μεγαλύτερη άμπωτη, άρα ό,τι σε βολεύει κάνεις).

Στα μαλάκια περιλαμβάνονται διάφορα είδη, τα σαλιγκάρια, οι αχιβάδες, γαρίδες, αστακοί, καβούρια, καλαμάρια, χταπόδια κλπ. Ζουν κατά πλειονότητα στο νερό, συνήθως στην θάλασσα, τους ωκεανούς αλλά και σε γλυκό νερό. Τα οστρακοειδή είναι δίθυρα μαλάκια όπως τα μύδια, τα στρείδια, τα χτένια, τα κυδώνια κ.ά. Τα δίθυρα μαλάκια διηθούν το νερό με τα βράγχια, κατακρατώντας την τροφή τους που αποτελείται κυρίως από φυτοπλαγκτόν, βακτήρια, σωματίδια, οργανικές ουσίες και υλικά αποδόμησης. Αποτελούν στην ουσία ένα είδος φίλτρου, μια και κατακρατούν τα στοιχεία, που περιέχονται στο νερό.

Στις σημερινές λοιπόν θάλασσες, όλα τα μαλάκια περιέχουν, πολλαπλά, την ρύπανσή της, που είναι εξαιρετικά μεγάλη. Είναι ένας σημαντικός κρίκος της τροφικής αλυσίδας και η αλόγιστη ρύπανση που έχει κάνει ο άνθρωπος στα νερά και κατ’ επέκταση στα νερά της θάλασσας, με την κατανάλωση τους επιστρέφει σε αυτόν! Τρώτε αυτά τα νόστιμα “φίλτρα της θάλασσας” και επιτρέπετε να μπαίνουν στον οργανισμό σας όλα τα χημικά και τα βαρέα μέταλλα των μολυσμένων θαλασσών; ΧΜ ! Δεν το λες κι ευφυές!!

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Στην διατροφή μας ισχύει το 90/10

Δηλ. 90% μία διατροφή άριστη και απολύτως βιολογική-καθαρή με προχωνευμένες τροφές στην καθημερινότητα μας και ένα 10% μπορεί να περιλαμβάνει «αμαρτωλές» για την υγεία μας απολαύσεις, σε ασήμαντα μικρή ποσότητα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ανεβασμένο ανοσοποιητικό. Επίσης ισχύει το ίδιο 90/10 σε χρόνο, χώρο και σε ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος καταναγκαστικών στερήσεων και δογματισμών. Όμως, ποτέ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ δεν καταναλώνουμε τα σκουπίδια των κοινωνικών εθίμων, εορτών και παραδόσεων, ειδικά τις ημέρες που τις χρησιμοποιεί ο μαζάνθρωπος. Οτιδήποτε, μα οτιδήποτε βλέπεις στην τηλεόραση από τους μαγείρους της συμφοράς είναι καταστροφικό για το σώμα, την διαύγεια και κατά προέκταση την υγεία σου. Στο σούπερ μάρκετ που γεμίζεις τα καρότσια κι αδειάζεις το πορτοφόλι σου, ζήτημα να είναι χρήσιμο για την υγεία σου ένα 0,000,0001%. Μάλιστα οι συνταγές που αποκαλούνται vegan είναι κατά κανόνα απίστευτα ανθυγιεινές.

Υπάρχουν αρκετά πιάτα για ιδιαίτερες κοινωνικές περιπτώσεις, που είναι αρκετά δύσπεπτα για καθημερινή κατανάλωση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυστηρό πλαίσιο του 10% σε εορταστικές ημέρες, φυσικά με απόλυτα αυστηρά βιολογικά υλικά και τον σωστό τρόπο μαγειρέματος. Θα βρείτε αρκετούς τρόπους μαγειρέματος εδώ στο terrapapers στην κατηγορία «διατροφικά» που θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση του «τι να μαγειρέψω» πέρα από τα συνηθισμένα, για να παραμείνω σε υγιεινά πλαίσια, να ικανοποιήσω τους καλεσμένους μου και να παραμείνω σε υψηλά αισθητικά και ποιοτικά επίπεδα.

Πριν βάλεις οτιδήποτε στο στόμα σου, στάσου λίγο πίσω και σκέψου, αυτό που ετοιμάζεσαι να βάλεις στο σώμα σου, τι στοιχεία εμπεριέχει, πόσα μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, κατά προέκταση πόσο χρήσιμο είναι για το σώμα σου και την υγεία του. Δεν λέω να ξέρεις με ακρίβεια αυτά τα στοιχεία αλλά να έχεις μαι ιδέα περί τούτων. Να αποκτήσεις γνώση του σώματος σου και των λειτουργιών του είναι η υπέρτατη γνώση, ειδικά αφού με αυτό το σώμα θα ζήσεις εδωνά αλλά και θα κάνεις όλα αυτά τα όμορφα και ηδονικά που έχει να σου προσφέρει ΑΝ είναι υγιές και σθεναρό.

Την γνώση για οτιδήποτε θελήσεις την αποκτάς μέσω των βιβλίων και μάλιστα μέσω των μη συστημικών βιβλίων. Αφού το σύστημα σου παρουσιάζει ως τροφή δηλητήρια που σκοτώνουν το σώμα και τον νου αργά και σταθερά, (coca cola, τα fast food, τα super market) για να σε κάνει πειραματόζωο στις φαρμακοβιομηχανίες του τότε αυτό που ψάχνεις βρίσκεται ΕΞΩ από το σύστημα. Μπορείς να κινηθείς είτε στις παρυφές του, είτε, αν είσαι πολεμιστής, έξω από αυτό. Προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που να κινούνται στις παρυφές του συστήματος και θα εκπλαγείς πόσο λίγους θα βρεις. Εξω από αυτό δε, ακόμη λιγότερους. Ομως είναι απαραίτητο για την υγεία σου -αν δεν ανήκεις στην αγέλη των ανθρωπομαζών- να βρεις συμμάχους που να ζουν έξω από τις βιομηχανοποιημένες ζωές των τσιμεντουπόλεων και να διδαχθείς από την Γνώση τους, αν σε ενδιαφέρει η υγεία σου και η ζωντανή ζωή.

Το κριτήριο του τι βάζεις στο σώμα σου έχει να κάνει με την υγεία σου και όχι με τον κοινωνικό ή εορταστικό περίγυρο. Γιατί αν κάποιος περιοριστεί στο περιβάλλον του σχετικά με την διατροφή και κατά προέκταση την υγεία του, νοητική και σωματική απλά θα έχει και τα αποτελέσματα που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στο περιβάλλον του. Δώσε μια ματιά στην υγεία των γύρω σου και θα ‘χεις μια εικόνα και τι θα συμβεί και σ’ εσένα αν ακολουθείς την ζωή τους. Με δεδομένο ότι τα βακτήρια, οι ιώσεις, οι κορόνες, ο καρκίνος και οι εκφυλιστικές ασθένειες θερίζουν τον σύγχρονο μαζάνθρωπο, είναι αυτονόητο και λογικό του τι παθαίνει, όποιος ακολουθεί την παράδοση και τις κοινωνικότητες.

Οφείλεις να συνειδητοποιήσεις ότι ο άνθρωπος δεν είναι εκ φύσεως του ένα ασθενικό κι αδύναμο πλάσμα, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει και μην ακούς αυτούς που σε θέλουν πειραματόζωο για τις φαρμακοβιομηχανίες τους. Εάν πράγματι ήταν ασθενής ο άνθρωπος σαν ον, τότε κανείς από εμάς δεν θα ήταν εδώ τώρα. Τα ανθρωποειδή ως είδος θα είχαν εξαφανιστεί. Όλες οι ασθένειες που μαστίζουν σήμερα τον μαζάνθρωπο δεν είναι παρά τα αποτελέσματα του διαρκούς υποσιτισμού, υποβιταμίνωσης και υπερτοξίνωσης του οργανισμού του. Ούτε καν οι κληρονομικά γενετικές ασθένειες είναι μέρος της φύσης μας. Ακόμα και αυτές είναι επίκτητες μετά από συνεχόμενες γενεές κακής διατροφής. Είναι πολύ απλά σημάδι εκφυλισμού του είδος μας και ναι, κάποιοι χαίρονται που έχουν έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο με ανθρώπινα πρόβατα για να παίξουν. Εσύ τι κάνεις για την ζωή σου είναι που έχει σημασία κι αυτό που κάνεις καθορίζει και το που βρίσκεσαι στην σκάλα της δημιουργίας. Σε αγέλη ανθρωπόζωων που κυνηγάνε την ουρά τους (ανοσία και σωτηρία από τον Κύριο κι Αφέντη του) ή στην πολύτιμη Α Τ Ο Μ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α.

Ωμοφαγία συνδυαστικά με Μονοφαγία και Ξηρασία στο 90% κι ας αφήσουμε κι ένα 10% για απολαύσεις καθαρά ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ και μόνον στα πλαίσια της υγείας και του σθένους.

Μόνον στα ΑΡΙΣΤΑ χρησιμοποιούμε το ΜΕΤΡΟΝ.

Η καθημερινή άσκηση, (χορός, πιλάτες, βάδην κλπ, αλλά ΠΟΤΕ γιόγκα ειδικά οι γυναίκες) είναι το έτερον μισό, για ευζωία, σθεναρότητα και μακροζωία.

@ Ηω Αναγνώστου /miastala.com 2007