Vegan: To Be or Not To BE?

56 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πλάσματα αυτού του πλανήτη θανατώνονται κάθε χρόνο για να τραφεί ο δυτικός άνθρωπος. Είναι περίπου 10 φορές ο ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη. Είναι 1.000 φορές ο αριθμός των θυμάτων του Β’ παγκοσμίου πολέμου....

Vegan: To Be or Not To BE?

«Αναρωτιέμαι, αν κάποιος εξωγήινος προηγμένος πολιτισμός κατέβαινε στη γη, ποιόν θα θεωρούσε πιο παρανοϊκό; Τον Χίτλερ [που ήταν χορτοφάγος] τον Στάλιν, τον Ναπολέοντα, τον Αλέξανδρο, τον Λεοπόλδο, τον Μάο, τον Πέτρο, με τις σαδιστικές πρακτικές τους ή τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο με το μαχαιροπίρουνο του» Ηω Αναγνώστου

«Εγώ, από τη μεριά μου, αναρωτιέμαι από τι είδους αίσθημα, μυαλό ή λόγο κατεχόταν αυτός ο άνθρωπος που πρώτος μόλυνε το στόμα του με αίμα, και επέτρεψε στα χείλη του να αγγίξουν τη σάρκα ενός δολοφονημένου όντος. Που έστρωσε το τραπέζι του με τις κατακρεουργημένες μορφές των νεκρών σωμάτων, και ισχυρίστηκε ως καθημερινή τροφή και νόστιμα πιάτα αυτά που ήξερε πως ήταν όντα προικισμένα με κίνηση, με αντίληψη και με φωνή» Πλούταρχος

«Ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής με τα αγνά φυσικά αποτελέσματά του στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση θα επηρέαζε με τον πιο ευεργετικό τρόπο τη μοίρα της ανθρωπότητας» Μπέικον Φράνσις

«Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου, δεν μπορεί να δρέψει χαρά και φιλότητα» Πυθαγόρας

«Το αισθάνομαι πως η πνευματική πρόοδος όντως απαιτεί, σε κάποιο στάδιο, πως πρέπει να σταματήσουμε να σκοτώνουμε τα συντροφικά μας πλάσματα για την ικανοποίηση των σωματικών μας γούστων. Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτήν ενός ανθρώπου» Κρισναμούρτι

«Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι μόνο ζώα» Θεοντόρ Αντόρνο

«Το να γίνεις χορτοφάγος είναι σαν να εισέρχεσαι στο ποτάμι που οδηγεί στη νιρβάνα» Σιντάρτα Γκαουτάμα

***

Vegans: Πρόκειται για μια αυστηρώς χορτοφαγική ομάδα, που αποφεύγει όχι μόνο το κρέας και τα ψάρια, αλλά και τα αυγά, γάλα, τυρί ή οτιδήποτε άλλο ζωικής προέλευσης.

Χορτοφαγία ή Παμφαγία

Η ζωή μας είναι γεμάτη προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Συνήθως οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι εκείνες που μας φέρνουν αλλαγές. Αντί να τις φοβόμαστε, καλά είναι να τις χαιρόμαστε, γιατί οι αλλαγές βοηθούν στην εξέλιξή μας. Την θέλουμε ή όχι την εξέλιξη; Η επιλογή είναι δική μας. Πάντως καλά είναι να ξέρουμε ότι η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό κομμάτι της ζωής μας! Όσο πιο πρόθυμοι είμαστε να την αγκαλιάσουμε, τόσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε για μια μεταβατική περίοδο την οποία πρέπει να περάσουμε ώσπου να ολοκληρωθεί η αλλαγή.

Όταν κάνουμε μια αλλαγή από φιλότητα και στοργή, (όχι αγάπη) τότε αυτή έχει διάρκεια. Αντίθετα, αν η αλλαγή είναι αποτέλεσμα φόβου, αγάπης, εγωπάθειας και ναρκισσισμού περιμένοντας ανταλλάγματα κι αναγνώριση για τον «κόπο και την προσπάθεια» συνήθως δεν κρατάει για πολύ καιρό και τα όποια αποτελέσματα της είναι ψευδή. Έτσι γίνεται και με την χορτοφαγία. Θέλετε να γίνετε χορτοφάγος επειδή θαυμάζετε το σώμα σας, τα νοητικά σας χαρίσματα, τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον; Σ’ αυτή την περίπτωση θ’  απολαύσετε την αλλαγή προς την χορτοφαγία. Αν, όμως, τα κίνητρά σας προέρχονται από κάποια φοβία, αγάπη ή ζήλια π.χ. θέλετε να χάσετε βάρος ή να ενθουσιάσετε τους άλλους, τότε θα είστε μονίμως ανικανοποίητοι και μίζεροι… Όπως και να έχει, μια από τις πιο αξιοζήλευτες αλλαγές στη ζωή μας, είναι το να γίνει κάποιος χορτοφάγος και μάλιστα ωμοφάγος, έστω και περιστασιακά.

Αν παρατηρήσετε λίγο προσεκτικά τους ανθρώπους μπορείτε να καταλάβετε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια, από τη μορφή του σώματός, από το χρώμα του δέρματος, από την οσμή που έχουν, ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε, με τι τρέφονται. Για παράδειγμα κάποιος που η δίαιτά του βασίζεται στο κρέας έχει ένα κοκκινωπό δέρμα, είναι ανυπόμονος και επιθετικός στην έκφραση, συνήθως έχει περιττά κιλά, ειδικά αν συνδυάζει το κρέας με τηγανιτά (ειδικά πατάτες) λαδερές σαλάτες και γλυκά στην συνέχεια.

Αν καταναλώνει και αλκοόλ τότε είναι σίγουρα υπέρβαρός μετά τα τριάντα του και γεμάτος φλεγμονές. Κάποιος που βασίζει τη διατροφή του σε junk food, δηλαδή «πνίγεται» ευτυχισμένος μέσα σε ένα διπλό χάμπουργκερ, λατρεύει πίτσες και γύρους, έχει περιττά κιλά γιατί τρώει γρήγορα, μασάει ελάχιστα όταν τρώει και δεν χορταίνει ποτέ πραγματικά γιατί ο οργανισμός του δεν παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται. Κάποιος που προσέχει τι τρώει υπολογίζοντας τις ουσίες που βάζει μέσα του, συνήθως έχει καλές αναλογίες, αλλά και μία ήρεμη φωνή, είναι συναισθηματικά πιο ισορροπημένος, πιο χαλαρός, ειδικά αν γυμνάζεται σωματικά και νοητικά.

Οι Ρίζες της Χορτοφαγίας.

Η χορτοφαγία απλώνει τις ρίζες της βαθιά στο παρελθόν και αποτελούσε ανέκαθεν σημαντικό θέμα συζήτησης σ’ όλους τους χώρους της ιατρικής, θρησκευτικής, φιλοσοφικής αναζήτησης. Ανατολικές, Δυτικές, Βόρειες και Νότιες θρησκείες και φιλοσοφίες, όπως ο Βραχμανισμός και το ΤΑΟ, αγκαλιάζουν την χορτοφαγία ως το πνευματικό μονοπάτι που οδηγεί στην φώτιση, που βοηθάει στην καλή υγεία και στην εξέλιξη του εαυτού, όπως ακριβώς δίδαξαν κι εφάρμοζαν οι Ελληνες φιλόσοφοι. Σύμφωνα με αυτές τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις, όταν τρώμε απάνθρωπα μεταχειρισμένα ζώα, εμείς κυριολεκτικά τρώμε την ενέργεια του πόνου! Αντίθετα, αν έχουμε σεβασμό προς την ιερότητα (ισχύ) όλων των ζωντανών όντων αυτό μας οδηγεί στην πιο σύντομη πνευματική εξέλιξη.

Επίσης ή κάθε δυστυχία που προκαλούμε σε άλλα ζωντανά όντα είτε ανθρώπους είτε ζώα, στοιχειώνει εκτός από το  παρόν και το μέλλον. Οι λάτρες του Κρίσνα πιστεύουν ότι με τη χορτοφαγία θα μπορούσαν οι άνθρωποι να μειώσουν τη βία. Η θρησκεία των Bahai δεν αναγκάζει τους πιστούς να είναι χορτοφάγοι, όμως στα ιερά τους κείμενα υπάρχουν προφητείες όπως: «Οι τροφές του μέλλοντος θα είναι φρούτα, καρποί και σπόροι. Θα έρθει η εποχή που το κρέας πλέον δεν θα τρώγεται. Η φυσική μας τροφή είναι εκείνη που προέρχεται από το έδαφος. Οι άνθρωποι θα αναπτύξουν σταδιακά τις συνθήκες για να καλλιεργούν τη φυσική τροφή» (Doreen Virtue, Eating in the Light).

Οι αρχαίοι φιλόσοφοι, όπως ο Πυθαγόρας και ο Σενέκας, προωθούσαν την χορτοφαγία ως μονοπάτι που οδηγεί στην ανώτερη συνείδηση και σαν το μόνο τρόπο να αποφύγει κανείς πραγματικά τον πόνο του κόσμου γιατί δεν θα συμμετέχει με κανένα τρόπο, έμμεσα ή άμεσα στις σφαγές των ζώων. Οι ιουδαίοι όλων των αιρέσεων, (χριστιανοί, μωαμεθανοί, εβραίοι) στις περιόδους νηστείας γίνονται «vegan», δηλαδή αποφεύγουν όλα τα τρόφιμα ζωτικής προέλευσης, μάλιστα αν αυτήν την διατροφή την εφάρμοζαν σε ολόκληρη την ζωή τους θα έλυναν αυτόματα πολλά από τα προβλήματα βίας που ταλανίζουν τον πλανήτη και που οι δογματικές θρησκείες τους είναι κύρια υπεύθυνες.

Χορτοφάγος: To Be or Not To BE?

Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο οι ευαίσθητοι πνευματικοί άνθρωποι να αποφασίζουν να «κόψουν» το κρέας, γιατί «κάτι από μέσα τους το απαγόρευσε ή το σιχάθηκαν ή μόλις βλέπουν μπριζόλα βλέπουν μπροστά τους ένα γουρουνάκι που τρέχει τσιρίζοντας μπροστά στο μαχαίρι»

Ας δούμε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους είναι θετική αυτή η απόφαση και με ποιο τρόπο γινόμαστε καλύτεροι, πιο ευγενικοί και πιο υπομονετικοί με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό μας. Αν είμαστε οπαδοί του ρητού ότι «οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας», δηλαδή ό,τι σκεφτόμαστε το βρίσκουμε μπροστά μας, τότε θα συμφωνήσετε ότι αν έχουμε σκέψεις συμπάθειας, στοργής και χαράς τότε θα ελκύσουμε καταστάσεις γεμάτες ευτυχία, στοργή και συμπάθεια στην ζωή μας. Αντίθετα, αν είμαστε αρνητικοί, μίζεροι, μνησίκακοι και γκρινιάζουμε όλοι την ώρα, η εμπειρία του κόσμου μας θα είναι σύμφωνη με αυτά τα συναισθήματα.

Για να αποφασίσει κάποιος να γίνει χορτοφάγος (δηλαδή να σταματήσει να τρώει πτώματα άλλων όντων) σημαίνει ότι έχει κάνει μια πολύ ουσιαστικά υγιή στροφή μέσα του, ότι έχει αποκτήσει μία συνείδηση αρκετά υψηλού ανθρώπινου επιπέδου και αυτή η απόφαση και μόνο μπορεί να του φέρει μεγάλες, καλές, αλλαγές στη ζωή του. Θα έχει καλύτερη γνώμη για τον εαυτό του, θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα αποφεύγει κακόμοιρους τρόπους και καταστάσεις, θα σταματήσει να βιώνει τον εαυτό ως θύμα και τους άλλους ως θύτες. Θα βρει μέσα του ένα σταθερό κέντρο ώστε να μπορεί να κάνει και άλλες μεγάλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα να αλλάξει μια δουλειά που δεν τον ικανοποιεί ή να αλλάξει τέλος πάντων οτιδήποτε άλλο που του δημιουργεί πρόβλημα ή του προκαλεί καθημερινά το συναίσθημα καταπίεσης. Αρκεί αυτή την στάση ζωής που επέλεξε να μην θελήσει να την επιβαλλει στο περιβάλλον του.

Η καταπίεση είναι η κύρια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία όλων των ασθενειών

Μερικοί άνθρωποι από αυτούς που αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι τελικά επιλέγουν τον πυρήνα στο χορτοφαγικό μονοπάτι. Αποφασίζουν να μπουν στην οικογένεια των «vegans». Πρόκειται για την χορτοφαγική ομάδα που αποφεύγει όχι μόνο το κρέας και τα ψάρια αλλά και τα αυγά, γάλα, τυρί ή οτιδήποτε άλλο είναι ζωικής προέλευσης. Είναι σίγουρο ότι αν κάποιος γίνει χορτοφάγος αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα γίνει και καλύτερος άνθρωπος από κάποιον άλλον που τρώει κρέας. Επίσης όσοι πάρουν απόφαση να γίνουν χορτοφάγοι μετά από μια ολόκληρη ζωή ως παμφάγοι, πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι αυτή η απόφαση θέλει «κότσια», υπομονή και εγρήγορση για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που όλη την ώρα θα συναντούν μπροστά τους. Μην νομίζετε, δεν είναι εύκολο να είναι κανείς χορτοφάγος σε μία κοινωνία που βαθιά μέσα της κι έξω της, βασίζεται στην κρεατοφαγία.

terrapapers.com Vegan To Be or Not To BE (2)
Μύθοι Περί Χορτοφαγίας.

Ένα σημαντικό κομμάτι της πετυχημένης μεταβίβασης από τον παμφάγο στον χορτοφάγο τρόπο ζωής εξαρτάται από το πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με αυτή τη διατροφή. Οι άνθρωποι φοβούνται να κόψουν το κρέας γιατί πιστεύουν σε μερικούς από τους μύθους που κυκλοφορούν συνήθως από τους αδαείς για το τι εστί η χορτοφαγία. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις σωστές πληροφορίες και να μην προσκολλούμαστε σε κάποιους λανθασμένους ισχυρισμούς σχετικά με τη χορτοφαγία.

1ος Μύθος: Αν δεν τρώμε κρέας τότε η διατροφή μας δεν θα περιλαμβάνει αρκετές πρωτεΐνες. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι τρώνε τέσσερις με πέντε φορές περισσότερες πρωτεΐνες από ό,τι χρειάζονται. Σύγχρονες έρευνες, που έγιναν στο Cornell University της Αμερικής, δείχνουν ότι η κατανάλωση των πρωτεϊνών ζωικής προέλευσής είναι ανάλογη και συσχετίζεται άμεσα με την όλο και αυξανόμενη εμφάνιση οστεοπόρωσης! Όμως η μεγάλη κατανάλωση κρέατος απαιτεί αυξημένη κατανάλωση νερού, που χρειάζεται ο οργανισμός για να χωνέψει και να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες. Αν δεν πίνουμε αρκετό νερό παθαίνουμε αφυδάτωση. Με μόνο 1% αφυδάτωση έχουμε ως το πρώτο σύμπτωμα την κόπωση. Για αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι είναι συνεχώς κουρασμένοι και δεν ξέρουν ότι η κούραση τους δεν είναι πραγματική κούραση αλλά αποτέλεσμα υπερβολικής ποσότητας πρωτεΐνης που καταναλώνουν!

2ος Μύθος: Η ζωική πρωτεΐνη έχει μεγαλύτερη αξία από την φυτική πρωτεΐνη. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα τρόφιμα, εκτός από λίπος και ζάχαρη, περιέχουν πρωτεΐνες. Η πυραμίδα των τροφών χωρίζει τα τρόφιμα σε διαφορετικές ομάδες. Χρησιμοποιώντας την πυραμίδα αυτή ως βάση, βλέπουμε ότι η ομάδα του ψωμιού περιέχει 3 γραμμάρια πρωτεΐνης (μια φέτα ψωμί ή μισή κούπα ρύζι). Η ομάδα των λαχανικών περιέχει 2 γραμμάρια πρωτεΐνης (μισή κούπα βραστών ή μία κούπα ωμών). Η ομάδα των φρούτων περιέχει μισό γραμμάριο πρωτεΐνης (ένα φρούτο ή μισή κούπα χυμό). Η ομάδα γαλακτοκομικών περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης (μια κούπα γάλα ή ξινόγαλα) και η ομάδα κρέατος περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 30 γραμμάρια κρέατος.

3ος Μύθος: Χάνουμε τον όγκο των μυών μας, εάν είμαστε χορτοφάγοι. Η αλήθεια είναι ότι τρώγοντας συμπλέγματα υδρογονανθράκων, μαζί με σωματική άσκηση, τότε προκαλούμε μεγέθυνση των μυών μας. Αντίθετα από τη συνηθισμένη πεποίθηση, δεν χρειάζεται να καταναλώνει κανείς πολλές επιπλέον πρωτεΐνες για να δημιουργήσει μια μυώδη μάζα. Τη σύγχυση προκαλεί ο ρόλος που παίζουν οι πρωτεΐνες στον οργανισμό. Ο ρόλος της πρωτεΐνης όντως είναι να κτίζει και να ανανεώνει τον οργανισμό.

Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι αυτό εξισώνεται με τους πιο ογκώδεις δικέφαλους. Στο μεταξύ ο μυϊκός ιστός εκτελεί μερικά «οικοδομικά καθήκοντα». «Κτίζει» τα ερυθρά και τα λευκά αιμοσφαίρια, όλα τα ένζυμα και τις ορμόνες. Το κάθε κύτταρο του οργανισμού μας έχει πρωτεΐνη στη μεμβράνη του ενώ το δέρμα μας, τα μαλλιά και τα νύχια μας είναι φτιαγμένα από τις πρωτεΐνες όπως και τα όργανα μας. Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για τον οργανισμό μας, όμως στην κορυφή της λίστας των πραγμάτων που κάνουν σίγουρα δεν είναι η μάζα των μυών.

4ος Μύθος: Είναι δύσκολο να είναι κανείς χορτοφάγος. Η αλήθεια είναι ότι η κάθε αρχή και δύσκολη. Όπως με οτιδήποτε καινούργιο που ξεκινάμε στη ζωή μας, μπορεί να αισθανόμαστε λίγο άβολα κι αδέξια. Όμως, μπορείτε να κάνετε τη διατροφική σας μετατροπή πιο ήπια και εύκολη αναπτύσσοντας το δικό σας πλάνο διατροφής, αγοράζοντας χορτοφαγικά βιβλία, οργανώνοντας τις αγορές σας έχοντας για βάση ένα διαφορετικό διαιτολόγιο, τρώγοντας σε χορτοφαγικά μαγαζιά και εστιατόρια και ενσωματώνοντας σταδιακά την χορτοφαγία στη ζωή σας. Έχετε υπομονή με τον εαυτό σας γιατί μία τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να γίνει απότομα. Αν τα μέλη της οικογένειας σας έχουν δυσκολίες με την αλλαγή σας, να έχετε υπομονή και με αυτούς. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να αλλάξει διατροφή και τρόπο ζωής αν δεν το έχει αποφασίσει ο ίδιος!

5ος Μύθος: Για να είσαι χορτοφάγος χρειάζεσαι πολύ χρόνο! Η αλήθεια είναι ότι η κουζίνα παμφάγων απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από τη χορτοφαγική κουζίνα. Απλούστατα το κρέας θέλει αρκετό χρόνο να μαγειρευτεί, ενώ για τα περισσότερα λαχανικά ισχύει ο κανόνας «όσο λιγότερο μαγειρεμένο τόσο πιο υγιεινό και καλύτερο». Άλλωστε τα περισσότερα υποκατάστατα του κρέατος είναι προ-μαγειρεμένα. Ένας συνδυασμός βιολογικής διατροφής (organic food) με τη χορτοφαγική διατροφή είναι η εγγύηση μιας υγιεινής διατροφής που σημαίνει μια ζωή μακριά από αρρώστιες. Ας μην ξεχάσουμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά κίνητρα για να γίνουμε χορτοφάγοι είναι η υγεία. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα οφέλη της χορτοφαγίας για το σώμα.

Προστατεύοντας το Σώμα.

Τα άμεσα οφέλη για την υγεία μας από μια χορτοφαγική διατροφή είναι πολλές φορές εντυπωσιακά. Οι χορτοφάγοι έχουν ανάμεσά τους μικρότερο αριθμόν καρκινοπαθών, καρδιακών επεισοδίων, διαβητικών, παχύσαρκων, υπερτασικών, όπως και των ανθρώπων με πέτρα στη χολή και πέτρα στα νεφρά. Οι χορτοφάγοι καταναλώνουν λιγότερα ολικά λιπαρά, όπως και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, απ’ ό,τι οι σαρκοφάγοι.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή των Αμερικάνων παμφάγων περιέχει 34-38% λιπαρά, ενώ των lacto-ovo χορτοφάγων (εκείνων που τρώνε γαλακτοκομικά, αυγά κι όχι κρέας) καταναλώνουν 30-36% λιπαρά, ενώ οι ακραίοι χορτοφάγοι (vegans), εκείνοι που δεν τρώνε τίποτα ζωικής προέλευσης, καταναλώνουν περίπου 30% λιπαρά. Οι χορτοφάγοι παράγουν λιγότερη χοληστερίνη. Είναι γνωστό ότι η αυξημένη χοληστερίνη στο αίμα αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, διαβήτη και πιθανόν καρκίνου. Οι Αμερικάνοι παμφάγοι καταναλώνουν μέσον όρο 400 μικρογραμμάρια χοληστερίνης την ημέρα, ενώ οι χορτοφάγοι που τρώνε γαλακτοκομικά καταναλώνουν 150-300 μικρογραμμάρια την ημέρα, ενώ οι vegans αποκλείουν τρόφιμα που περιέχουν χοληστερίνη.

Οι χορτοφάγοι τρώνε αυξημένη ποσότητα φυτικών ινών, πράγμα που ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου και εμφράγματος, βοηθάει στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και επίσης ελαττώνει τον κίνδυνο του διαβήτη. Ένας τυπικός Αμερικανός καταναλώνει μόνο 12 γραμμάρια φυτικές ίνες την ημέρα, ενώ ένας χορτοφάγος τρώει 50-100 % περισσότερες ίνες από έναν μη χορτοφάγο. Επίσης οι χορτοφάγοι καταναλώνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, που με τη σειρά τους ελαττώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, εμφράγματος, αρθρίτιδας και καταρράκτη.

Διαιτητικά αντιοξειδωτικά συμπεριλαμβάνουν τις βιταμίνες Ε και C καροτινοειδείς, όπως και πολλά φυτοχημικά που υπάρχουν στα φυτά. Μια τυπική χορτοφαγική διατροφή είναι κατά 50-100% πιο πλούσια σε βιταμίνες C και E, από ό,τι η διατροφή με κρέας. Οι χορτοφάγοι καταναλώνουν επαρκείς πρωτεΐνες αλλά λιγότερη ολική πρωτεΐνη και ζωική πρωτεΐνη. Υπερβολική πρωτεΐνη, ειδικά ζωική, έχει ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, πέτρα στα νεφρά και στη χολή, και αύξηση της χοληστερίνης στο αίμα.

Ζωντανές Τροφές.

Η ζωή είναι ενέργεια που διατηρείται από την ζωτική ενέργεια (Αιθέρας στα Ελληνικά ή Πράνα στα Σανσκριτικά ή Οργόνη κι Οργονοενέργεια κατά τον Βίλχεμ Ράιχ). Οργόνη υπάρχει παντού γύρω μας, στο νερό, στον αέρα, στα τρόφιμα. Όμως περισσότερη Οργόνη θα βρούμε εκεί που ο αέρας είναι καθαρός: σε ένα βουνό ή σε ένα δάσος, κοντά σε μια πηγή νερού, μακριά από το νέφος της πόλης. Ένα φρέσκο μήλο, που μόλις το κόψαμε από τη μηλιά στην οποία μεγάλωσε χωρίς φυτοφάρμακα, είναι πολύ πιο πλούσιο σε Οργόνη από ένα μήλο που έχει σχεδόν μισό σαπίσει σε ράφι του σούπερ μάρκετ. Αν πιούμε νερό από ένα πηγάδι στο βουνό θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ζωντανό νερό» που δεν έχει καμία σχέση με το εμφιαλωμένο του περιπτέρου.

Αυτή τη ζωτική ενέργεια μπορούμε να τη νιώσουμε ως φυσική, συναισθηματική και πνευματική ανανέωση. Οι σύγχρονοι Φυσικοί πλέον έχουν για δεδομένο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από ενέργεια. Το σώμα μας δεν είναι ουσιαστικά κάτι στερεό και σταθερό, απλά τα μόρια μας κινούνται πολύ γρήγορα και αυτή η κίνηση δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Και όμως μπορούμε να δούμε την αλλαγή αυτή στην έκφραση του προσώπου μας, η οποία δείχνει τη διάθεση μας, την κατάσταση της σωματικής αλλά και ψυχολογικής υγείας, το επίπεδο «ζωντάνιας», δηλαδή Οργόνης που έχουμε.

Ένα ώριμο κόκκινο μήλο, πάνω στη μηλιά είναι γεμάτο με Οργόνη. Για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η ενέργεια θα παραμείνει στην κορυφή της, το μήλο θα είναι γεμάτο  Οργόνη και αν το φάμε αργά μασώντας την κάθε μπουκιά μας πολλές φορές -μέχρι και 30- τότε αφομοιώνουμε όλη την Οργόνη από μέσα του. Ο χρόνος όμως παίζει αναπόφευκτα το ρόλο του. Όσο περισσότερο είναι εκτός μηλιάς, τόσο λιγότερη Οργόνη περιέχει. Αν μάλιστα είναι και ραντισμένο με χημικά και το έδαφος είναι γεμάτο χημικά λιπάσματα, τότε όχι μόνο δεν υπάρχει Οργόνη, αλλά έχει διαστρεβλωθεί στην ισοδύναμη της DOR δηλ. θανατηφόρα ενέργεια. Όταν η Οργόνη διεγείρεται διαστρεβλώνεται στην θανατηφόρα DOR

Το φρέσκο φρούτο και λαχανικό, έχουν πολύ περισσότερη Οργόνη από τα κατεψυγμένα, συσκευασμένα, επεξεργασμένα, ζεσταμένα φαγητά. Ειδικά βλαβερά και χωρίς Οργόνη θεωρούνται τα φαγητά και ποτά ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι λοιπόν, επειδή η Οργόνη ενός τροφίμου σβήνει με το πέρασμα του χρόνου και το μαγείρεμα, τότε το τρόφιμο μαραίνεται, χάνει το άρωμά του, την γεύση του και όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Ας πάρουμε ένα οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για παράδειγμα: το σώμα του δεν διαφέρει και παρά πολύ από το δικό μας το σώμα, με την έννοια ότι, όταν το ζεστάνουμε ή καταψύχουμε, αυτό δεν επιβιώνει. Η τροφή χάνει την Οργόνη με το πολύ βράσιμο και την κατάψυξη. Αν κόψουμε ένα μήλο σε κομμάτια και δεν το φάμε, αμέσως, παρατηρούμε ότι κιτρινίζει και μαραίνεται πολύ γρήγορά γιατί χάνει την Οργόνη. Όταν κάνουμε φρέσκο χυμό από ένα φρούτο, η Οργόνη παραμένει στο χυμό μόνο 5 λεπτά, μετά αρχίζει η μετατροπή της!

Τι να πούμε για τη συσκευασία; Οι επεξεργασμένες τροφές είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες, κουτιά ή είναι καταψυγμένες. Όλες αυτές οι τροφές όχι μόνο έχουν χάσει την Οργόνη τους, την ζωτική τους ενέργεια, αλλά είναι φορτωμένες και με την θανατηφόρα DOR κι άρα ας τις αποφεύγουμε.

Έχετε χρόνο για να ετοιμάζετε το φαγητό σας. Αν δεν έχετε, καλά είναι να τον βρείτε, γιατί το φαγητό που το φτιάχνουμε για τον εαυτό μας και για τους δικούς μας ανθρώπους με στοργή και φροντίδα έχει εντελώς διαφορετική ενεργειακή και θρεπτική αξία από τα έτοιμα φαγητά. Σύμφωνα με τις ανατολικές φιλοσοφίες και διδασκαλίες, για το φαγητό είναι επίσης πολύ σημαντικό τι ενέργεια είχε ο μάγειρας τη στιγμή του μαγειρέματος. Όταν τρώμε έξω, σε ταβέρνες και εστιατόρια ή ως καλεσμένοι κάπου, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το φαγητό που τρώμε έχει ετοιμαστεί με στοργή. Όμως αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το μεταμορφώσουμε ενεργειακά σε ένα «φωτεινό φαγητό» με μια ευχή, προσφέροντάς το για το καλό όλων των όντων. Αυτή η ευχή που κάνουμε πριν το φαγητό, μεταμορφώνει την ενέργεια του φαγητού μας σε πιο ζωτική και θρεπτική.

Είμαστε αυτό που τρώμε και πίνουμε, εισπνέουμε και σκεφτόμαστε!

@ Μίλιτσα Κοσάνοβιτς /terrapapers.com 2014

terrapapers.com_vegan -meat

Μια βόμβα που λέγεται ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια βόμβα στα θεμέλια της ανθρωπότητας, τόσο καλά τοποθετημένη που τρομάζει και τους πιο έμπειρους «πυροτεχνουργούς». Αυτή η βόμβα έχει όνομα και λέγεται διατροφή. Δύο τεράστια κομμάτια είναι αυτά στα οποία χωρίζεται. Το βιολογικό και το ηθικό. Αποφάσισα να ρίξω βάρος στο ηθικό κομμάτι και θα αναφερθώ πολύ λίγο στο καθαρά βιολογικό, όχι γιατί το θεωρώ ελάσσονος σημασίας αλλά επειδή θα πρέπει να το θέσω με ένα πλάνο όρων που άπτονται της ιατρικής επιστήμης ενώ πλέον στην εποχή που ζούμε όλα βρίσκονται μπροστά στην οθόνη μας με ένα κλικ. Η ευχή και η κατάρα στην εποχή της πληροφορίας.

Ξέρατε ότι οι γιατροί στα σχεδόν 15 χρόνια πανεπιστημιακής και κλινικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν δεν διδάσκονται ούτε μια ώρα κάτι σχετικό με την διατροφή; Μάλιστα δεν γνωρίζουν καν τι είναι η Οργόνη OR ή η θανατηφόρα DOR. Δεν γνωρίζουν ούτε τι συμβαίνει όταν η τροφή μπαίνει στο σώμα, τι κάνει ενεργειακά. Όλα αυτά τα άγνωστα γι’ αυτούς θέματα, δεν τους εμποδίζουν να στουμπώνουν τον άνθρωπο με δηλητήρια – φαρμάκια όταν προστρέξει προς βοήθεια του, ξεχνώντας πολύ βολικά και τον «Όρκο του Ιπποκράτη» αφού έχουν εκφυλίσει το Ιερούργημα του θεραπευτή, σε δουλειά.

Στα αρχαία χρόνια οι θεραπευτές ήταν οι ιερουργοί και μεγαλούργησαν.

Σήμερα αμφότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι

Ας κάνω την γνωστή παρομοίωση του ανθρωπίνου σώματος με το εργοστάσιο. Το ανθρώπινο σώμα λοιπόν είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Είναι λιγάκι διαφορετικό από τα εργοστάσια που ξέρουμε κι αυτό γιατί έχει την εξής ιδιομορφία: Μόνο του αναπαράγει τον εαυτό του ξανά ξανά. Δεν έχω τον ίδιο πνεύμονα που είχα πριν πέντε χρόνια, ούτε το ίδιο δέρμα που είχα πριν δυο χρόνια. Όλα τους τα κύτταρα ξαναφτιάχνονται από την αρχή.

Και το ερώτημα που τίθεται: Τι συμβαίνει με τις πρώτες ύλες;

Ας παρομοιάσουμε τον γιατρό με την αρχιμηχανικό ο οποίος πηγαίνει να ελέγξει το εργοστάσιο, να διαπιστώσει τις δυσλειτουργίες και να βοηθήσει να διορθωθούν. Αν ένα εξάρτημα δεν λειτουργεί, θα κοιτάξει πως μέσω των χημικών βοηθημάτων θα κάνει το εργοστάσιο να το επανεκκινήσει ή να φτιάξει ένα καινούριο ή αν είναι πλήρως αχρηστευμένο θα φροντίσει να προμηθεύσει ο ίδιος το εργοστάσιο από εξωτερική πηγή αυτά τα οποία του στερεί το «χαλασμένο» εξάρτημα. Πως όμως ο οργανισμός φτιάχνει, διορθώνει και ανανεώνει τον εαυτό του; Χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες που προσλαμβάνει μέσω της τροφής.

Και εδώ τίθενται τα καίρια ερώτημα. Αν η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη όπως διατείνεται πολύ όψιμα και η συστημική ιατρική, πως ο αρχιμηχανικός που λέγεται γιατρός μπορεί πράγματι να φροντίσει το εργοστάσιο που λέγεται οργανισμός όταν αγνοεί εντελώς τον ρόλο των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, είτε βιολογικά, είτε ενεργειακά; Κατα πόσον είναι σε θέση να φτιάξει τις δυσλειτουργίες όταν το εργοστάσιο χρησιμοποιεί πρώτες ύλες κατώτατης ποιότητας όπως το τοξικό βιομηχανοποιημένο κρέας ή τα δηλητηριασμένα λαχανικά; Και γιατί εφ’ όσον σύμφωνα με τις μελέτες που έχει στα χέρια του όλες οι ασθένειες που μαστίζουν τον σύγχρονο πολιτισμό (καρκίνος, στεφανιαίες νόσοι, διαβήτης, οστεοπόρωση) έχουν να κάνουν με την διατροφή και με την υπερκατανάλωση του τοξικού κρέατος και γενικά των ζωικών παραγώγων εξακολουθεί να τις αγνοεί;

Όταν το σώμα καταναλώνει τροφή αυτή πρέπει να είναι καθαρή ΟΡΓΟΝΗ, το σώμα με την επεξεργασία της την διεγείρει, κρατάει την καθαρή Οργόνη για την συντήρηση και την επιβίωση του κι αποβάλει την θανατηφόρα DOR μέσω των ούρων, κοπράνων, ιδρώτα. Αυτή είναι η διατροφή της υγείας, της ευζωίας και της αθανασίας.

Σήμερα οι άνθρωποι τρέφονται με καθαρή θανατηφόρα DOR και κατόπιν ψάχνουν να βρουν πως γιατί αρρωσταίνουν σε νεότατη ηλικία και πεθαίνουν από τις αρρώστιες τους και σπανιότατα από γηρατειά. Σε ένα εξασθενισμένο σώμα προσθέτουν περισσότερη θανατηφόρα DOR (εμβόλια, φάρμακα, χημειακά κλπ) προσπαθώντας να ανατρέψουν τον θάνατο που προκαλούν τα σάπια τρόφιμα. Οτιδήποτε δεν περιέχει καθαρή Οργόνη αλλά θανατηφόρα DOR έχει τις ιδιότητες του σάπιου και μπορεί να μην έτρωγες σάπιες πατάτες, τρως όμως τσιπς που είναι το ίδιο.

Μαγειρεμένη τροφή κάθε είδους εξαφανίζει σταδιακά την καθαρή Οργόνη.

Κλείνω το κομμάτι αυτό καθ’ ότι όπως προείπα όλες οι πληροφορίες που κάποιος χρειάζεται είναι πανεύκολα προσβάσιμες. Και πάω στο ηθικό κομμάτι.

56 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πλάσματα αυτού του πλανήτη θανατώνονται κάθε χρόνο για να τραφεί ο δυτικός παρανοϊκός άνθρωπος. Είναι περίπου 10 φορές ο ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη. Είναι 1.000 φορές ο αριθμός των θυμάτων του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Σας καλώ να αναλογιστείτε τον αριθμό. Το νούμερο είναι ιλιγγιώδες. Και το ακόμη πιο τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανός να καλύψει παρ’ όλ αυτα τις διατροφικές ανάγκες του πλανήτη. Καλύπτει τις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου, δηλαδή του μισού πλανήτη. Στον υπόλοιπο συνήθως οι άνθρωποι υποσιτίζονται καθώς άνθρωποι σε ολόκληρες Ηπείρους όπως η Ασία και η Αφρική αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες.

Τα ζώα για τα οποία συζητάμε δεν ζουν «ζωή χαρισάμενη» πριν φτάσουν στο πιάτο μας, μεγαλώνουν σε φάρμες εργοστάσια. Τα αρπάζουν από τις μανάδες τους μωρά. Τους κόβουν ράμφη αν είναι πτηνά, αφού από το στρες τρελαίνονται και τραυματίζουν το ένα το άλλο. Τα γεμίζουν ορμόνες για να μεγαλώσουν αφύσικα γρήγορα, πράγμα που τους δημιουργεί αναπηρίες, δυσπλασίες και φρικτούς πόνους. Τα ταΐζουν αντιβιώσεις για να μην πεθάνουν από τις μολύνσεις που δημιουργούνται στις άθλιες συνθήκες που ζουν. Άν είσαι κότα ζεις όλη σου την ζωή σε χώρο ίσο με μια κόλλα Α4. Αν είσαι γαλακτοπαραγωγική αγελάδα βιάζεσαι κάθε λίγο και λιγάκι ή τρως τους πεθαμένους συγγενείς σου και γίνεσαι πλέον μια «τρελή» αγελάδα. Στο τέλος αυτής της μικρής μίζερης ζωής τους, φτάνουν στο σφαγείο όπου λόγο των ανεπαρκών ελέγχων και ενδιαφέροντός του προσωπικού σφάζονται ζωντανά κι αντιλαμβάνονται πλήρως τι συμβαίνει τριγύρω τους.

Τα γουρούνια για παράδειγμα είναι ζώα πανέξυπνα τα οποία διαθέτουν την συνείδηση ενός πεντάχρονου παιδιού. Κοιτάξτε το πεντάχρονο παιδί σας και αναλογιστείτε. Είναι μόνο του, μακριά σας εδώ και καιρό, άρρωστο και βασανισμένο. Το βάζουν με την βία σε ένα δωμάτιο πλημμυρισμένο στο αίμα, με τους φίλους του να κρέμονται ήδη από τσιγκέλια ζωντανοί με τις καρωτίδες τους κομμένες και έρχεται η σειρά του κι όλα αυτά, επειδή κάποιο είδος «ανώτερο» επιθυμεί το βράδυ βλέποντας τα τηλεσκουπίδια του να φάει το σουβλάκι του.

Δεν σας φτάνουν αυτά; Σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες ανεξάρτητες έρευνες η ενασχόληση με την κτηνοτροφία είναι από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον εργασίες. Τεράστιες δασικές εκτάσεις αποψιλώνονται για να χτιστούν οι βιομηχανικές φάρμες. Η τριγύρω περιοχή καθώς και ο υδροφόρος ορίζοντας μολύνονται ανεπιστρεπτί από τα τοξικά οργανικά απόβλητα των εργοστασίων ενώ η παραγωγή του άνθρακα παίζει σημαντικό ρόλο στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών σκευασμάτων κάνει τα βακτήρια ανθεκτικά και άρα επιβλαβή για την δημόσια υγεία, ενώ νέες ασθένειες όπως η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια ξεπετάγονται λόγω της παρα φύση ζωής που κάνει η τροφή σας.

Φτάνει να σκεφτείτε ότι η τροφή που καταναλώνουν να ζώα στις μονάδες θα αρκούσε από μόνη της για να λύσει το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας. Ενώ αν όλος ο πλανήτης κατανάλωνε στα πρότυπα του δυτικού-burger-πολιτισμού, θα χρειαζόμασταν άλλους τρεις πλανήτες για να μας θρέψει και να σερνόμαστε άρρωστοι.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία για την φρικτή κατάσταση που συμβαίνει τριγύρω μας, εξαιτίας μας και εις βάρος της υγείας μας. Ώς προηγμένο είδος που μας έμαθαν ότι είμαστε, ας αναρωτηθούμε το είδος του πολιτισμού που θέλουμε να χτίσουμε. Είμαστε μέρος ενός συστήματος το οποίο υπάρχει για να εξελίσσεται με αρμονία και ισορροπία. Άν κάποιος Θεός μας έδωσε το δικαίωμα να διαχειριστούμε αυτή τη μικρή γωνίτσα του σύμπαντος, δεν φαντάζομαι ότι το έκανε γιατί πίστεψε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το νου μας για να προκαλέσουμε αυτό το αιματοκύλισμα. Είμαστε ικανοί για καλύτερα πράγματα και αν θέλουμε να τα κατακτήσουμε είναι επιτακτικό να ξεκινήσουμε από το πιάτο μας και το τι μπαίνει μέσα στο σώμα μας.

«Να υπάρχεις ως ελληνικός δηλώνει τέσσερες τρόπους συμπεριφοράς. Ότι δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα από την φύση. Όχι την αλήθεια που φτιάχνει το μυαλό των ανθρώπων. Ότι ζεις σύμφωνα με την ηθική της γνώσης. Όχι με την ηθική της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων. Ότι αποθεώνεις την εμορφιά. Γιατί η εμορφιά είναι δυνατή σαν το νου σου και φθαρτή σαν τη σάρκα σου και κυρίως αυτό, ότι αγαπάς τον άνθρωπο. Πως αλλιώς! Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό πλάσμα μέσα στο σύμπαν» Δημήτρης Λιαντίνης

terrapapers.com_the_meat-
Κρεατοφαγία: Διαστροφή για νεκροζώντανα ανθρώπινα ζώα

Στο Γαλλικό περιοδικό Presse Medicale 8 Μαρτιου του 1913 δημοσιεύτηκαν παρατηρήσεις που έγιναν στον Α’ Παγκόσμιο πολεμο και είδαν ότι η νάρκωση, η αποθεραπεία και η επούλωση των πληγών γίνονταν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι ήταν το φυσιολογικό, σε ανθρώπους που δεν έτρωγαν κρέας, το μέτρησαν σε Έλληνες στρατιώτες και παρατήρησαν το ίδιο. Δεν ήταν τα γονίδια, ήταν γιατί έτρωγαν σπάνια κρέας και καθόλου επεξεργασμένα, επειδή τότε δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, αφού εκείνη την εποχή το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αλλαντικά στην καθημερινότητα ήταν πολυτέλεια. Η κεροφαγία (και τα παράγωγα της) μειώνει την ταχύτητα και την δραστικότητα της αυτοθεραπείας. Στις εποχές των παγκόσμιων πολέμων δεν υπήρχε κρέας, όλοι έτρωγαν λαχανικά, καρπούς, όσπρια, έτσι σ’ αυτές τις εποχές δεν υπήρχαν ασθένειες που να αφορούν το συκώτι, την χολή, τα νεφρά, τα παράσιτα.

Στα έργα του ο Lucas Bouchard Pascal εξηγεί πως οι νεφρίτιδες, τα ηπατικά, τα καρδιολογικά προβλήματα, έλκη, σκωληκοειδίτιδα, φλεγμονές κλπ οφείλονται στην κατανάλωση βιομηχανοποιημένου κρέατος, γαλακτοκομικών κι αλλαντικών. Το 1914 το κρέας στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας είχε εξαλειφθεί λόγο του πολέμου. Όσοι είχαν προβλήματα με το στομάχι και το συκώτι είχαν γίνει καλά και δεν υπήρχε κρούσμα σκωληκοειδίτιδας. Εκείνη την εποχή η ισπανική γρίπη είχε θερίσει όλη την Ευρώπη, αλλά όχι τους Έλληνες στην Σμύρνη, αυτούς τους αποδεκάτισε κατά μεγάλο βαθμό ένα κρούσμα χολέρας όταν έγιναν κρεατοφάγοι.

Τα σαρκοφάγα ζώα, έχουν πολύ πιο ισχυρά οξέα και έχουν 3 φορές μικρότερα έντερα σε μάκρος για να αποβάλλεται πολύ γρήγορα η σάπια (DOR) τροφή, επίσης παράγουν πολύ αμμωνία για να μην βλάπτονται από το κρέας κι αν αυτό γίνονταν στον άνθρωπο, θα πέθαινε. Τα σαρκοφάγα ζουν λιγότερο σε σύγκριση με τα φυτοφάγα. Τα οικόσιτα σαρκοφάγα έχουν ανάγκη από συμπληρώματα και βιταμίνες ενώ τα φυτοφάγα όχι. O κόσμος νομίζει ότι το κρέας δίνει δύναμη, ενώ είναι ψέμα, δίνει καρκίνο σε όλες του τις μορφές. Το ότι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και η πραγματικότητα. Το κρέας δημιουργεί στην αρχή μια ευεξία η οποία ακολουθείται από κατάπτωση, όπως τα ναρκωτικά.

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, φτιάχτηκαν από σκλάβους που έτρωγαν σκόρδο, μαύρο ψωμί και κρεμμύδι, το γνώριζαν αυτό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ήθελαν ακούραστους και δυνατούς τους σκλάβους ενάντια στην κούραση και τις ασθένειες. Τα σαρκοφάγα είναι δυνατά σε σύντομες μάχες και εξασθενούν πολύ γρήγορα, δείτε την τσίτα και την γαζέλα. Ένα λιοντάρι είναι πιο δυνατό από ένα γαϊδούρι, όμως το λιοντάρι δεν θα άντεχε να σέρνει μια ολόκληρη μέρα ένα κάρο. Τα περιστέρια μπορούν να πετούν ακατάπαυστα με ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα διανύοντας μια απόσταση 1.000 χιλιομέτρων χωρίς διάλειμμα, ο αετός και το γεράκι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Όταν δεν τρως κρέας έχεις αντοχή κι ενέργεια φυσική, οι Βυζαντινοί στρατιώτες το γνώριζαν αυτό και νήστευαν πριν τις μάχες και πάντα νικούσαν, όταν άλλαξαν το διατροφολόγιο τους, οι νίκες τους μειώθηκαν πολύ.

Ένας άνθρωπος για να είναι κουρασμένος δεν χρειάζεται να κοπιάζει σωματικά ή νοητικά, αρκεί μονάχα να έχει κουρασμένα φλεγμονώδη όργανα ή απότομες ορμονικές αυξομειώσεις. Με το κρέας το ουρικό οξύ φτάνει στα ύψη έτσι τα νεφρά υπερλειτουργούν, φθείρονται και χαλάνε πριν την ώρα τους. Μπορεί κάποιος να είναι 25 χρονών και να έχει τα νεφρά που έχει ένας 50 χρονών. To υψηλό ουρικό οξύ αυξάνει την τριχόπτωση, την εμφάνιση αρθριτικών και του έρπη. Με το ουρικό οξύ το ph του αίματος και των υγρών πέφτει και γίνεται όξινο, έτσι ο οργανισμός δαπανά όση ενέργεια μπορεί να δώσει για να το ξανακάνει το ph αλκαλικό, δαπανά τόση πολύ ενέργεια που μετά το φαγητό (μαζί με νερό, αλκοόλ και γλυκό) θέλει ο άνθρωπος να κοιμηθεί ή να ξεκουραστεί, ενώ κανονικά θα έπρεπε να νιώθει πιο ενεργός.

To κρέας έχει μέσα πτωμαΐνη, τοξίνες, περιττώματα που δηλητηριάζουν και αποδυναμώνουν τον οργανισμό (οι χρόνιοι κρεατοφάγοι παρουσιάζουν επιπλοκές μετά από εγχειρήσεις και σοβαρές λοιμώξεις) δεν αφήνει τον οργανισμό να θεραπευτεί τον οπισθοδρομεί. Το κρέας αποδυναμώνει και δημιουργεί προβλήματα που δεν ανακαλύπτονται με τις τωρινές εξετάσεις. Ο οργανισμός αντιδρά για την αφύσικη διατροφή που τον τρέφεις. Το αίμα όταν έχει τοξίνες και φλεγμονές μπλοκάρει τον οργανισμό και η απόσταση που σε χωρίζει από τον «Θεό με την άσπρη μπλούζα» μικραίνει επικύνδυνα.

Το μαγειρεμένο κρέας είναι νεκρό, (DOR) ωμό ο άνθρωπος δεν μπορεί να το φάει.

Όταν λέω νεκρό, εννοώ νεκρό από κάθε ουσία χρήσιμη για την ζωή, την υγεία, την ευεξία του ανθρώπου που το καταναλώνει. Δεν χρειάζεται να έχεις την ευφυΐα του Νιλς Μπορ για να το καταλάβεις αυτό, το αν επιλέγεις να το αγνοείς είναι γιατί ήδη φλερτάρεις με το νοσοκομείο και τους τύπους με τις άσπρες μπλούζες. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή τροφή γιατί η θερμοκρασία σκοτώνει τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για να είσαι ζωντανός και υγιής ακόμη και στα μαγειρεμένα λαχανικά, σκέψου τώρα στο κρέας. Καθόλου Οργόνη = Καθόλου Ζωή

Το κρέας περιέχει αίμα και όποιος τρώει τροφές αίματος είναι υπανθρωποειδές κι όχι άνθρωπος. Εξελίσσεται από άνθρωπος σε κάτι κατώτερο, σε κάτι άλλο και παύει να είναι άνθρωπος. Να το θυμάσαι όταν κάθεσαι μπροστά σε μια καλοψημένη μπριζόλα σαν βαμπίρ. Διάβασε, ερεύνησε, μελέτησε λοιπόν τι είπαν οι αληθινά Πνευματικοί άνθρωποι σχετικά με το να τρως αίμα και να κανιβαλίζεις και δράσε ανάλογα με το βιολογικό σου είδος.

Το να αποφεύγεις το κρέας και τα παράγωγα του, όπως τα βαμπίρ τον ήλιο είναι άνευ συζήτησης κι αυτονόητο σε όντα με Λογικότητα και Λειτουργικό Αλφαβητισμό, αλλά το να περάσεις από την χορτοφαγική (ή vegan) διατροφή στην ωμοφαγία, είναι από μόνο του ένα Κβαντικό Άλμα προς την Νιρβάνα, προς ανώτερα πνευματικά κι αντιληπτικά επίπεδα, που ελάχιστοι μεταξύ ελάχιστων μπορούν να πετύχουν. Μονάχα εκεί μπορείς να μπεις στην αντίληψη χωρίς σκέψη και στην αρχέγονη γνώση.

Σε αυτά τα επίπεδα βρισκόταν ο Τέσλα και -δυστυχώς για εμάς- πολλοί λίγοι άνθρωποι του ιδίου επιπέδου κι έτσι μπόρεσαν να πάνε τον ανθρώπινο πολιτισμό ένα βήμα μπροστά, σεμνά κι αθόρυβα. Ελάχιστοι μεταξύ ελαχίστων (ένα 2% του 5%) μπορούν να πάνε τον άνθρωπο σε ανώτερα επίπεδα μέσα στην φυλακή που είναι εγκλωβισμένος από τον Αφέντη και τους Δεσμώτες – Θεοποιούς. Βασικό και κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τους είναι η ολιγάρκεια, η ζωντανή διατροφή τους (καθαρή Οργόνη) η Διάκριση και η Παρατήρηση του Ολοφάνερου.

Τελειώνοντας πρέπει να γίνει σαφές ότι οι περισσότερες vegan τροφές είναι ανθυγιεινές. Σπάνια βρίσκω συνταγή των vegan που να ταιριάζει στα υγιεινά πρότυπα της οργονοενεργειακής διατροφής. Οι vegan έχουν τσακωθεί με την ποιότητα των τροφών τους. Μάλιστα συναγωνίζονται τους σεφ σε κάκιστη διατροφική αξία των πιάτων τους. Οι πατάτες τηγανητές και γενικά τα τηγανητά λαχανικά είναι καθαρά νεκρές – σάπιες τροφές. Το αλάτι, το πιπέρι, ο καφές, η σοκολάτα, η ζάχαρη, το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα επεξεργασμένα κάθε είδους υπάγονται στην θανατηφόρα DOR κι αν παρατηρήσετε όλες οι συνταγές τους τα περιέχουν. Οι συνδυασμοί, δε, που κάνουν είναι τροφικές βόμβες για τον οργανισμό. Γι’ αυτό και η ομάδα διατροφής vegan έχει καταντήσει – ισμός (veganism) και βασανίζεται από φλεγμονές (καρκίνους) κάθε είδους, διασ-τροφές, παρεκκλίσεις, επιθετικότητα, δογματισμό, μνησικακίες, μοχθηρίες, χαμηλή επικοινωνία, χαμηλή στοργή κλπ.

Η ωμοφαγία ως διατροφή είναι σαφώς ανώτερη, αρκεί να έχει τους σωστούς συνδυασμούς και ποιότητα τροφών. Οι λάθος συνδυασμοί ωμών τροφών είναι εξίσου επιβαρυντικοί για την υγεία όσο και οι επεξεργασμένες. Βλέπω ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν από συνδιασμούς φρούτων και λαχανικών. Μάλιστα τα φρούτα δεν συνδιάζονται με λαχανικά, ΠΟΤΕ.

Για καλή υγεία, σώματος και νου η διατροφή πάει μαζί με την άσκηση, ποτέ μόνη της.

Υπάρχει στο άρθρο -και σε όλα τα άρθρα- το «ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ» γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ζωής σου πέρα από εσένα. Το terrapapers είναι ένα σαιτ αμφιβολίας, αμφισβήτησης κι έρευνας, έναυσμα δράσης κάθε ενδιαφερόμενου, να μάθει για τον εαυτό του, τους ανθρώπους και το τι γίνεται μπροστά στα μάτια του ενώσω αυτός κοιμάται. ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ αν ενδιαφέρεσαι.

Το γράφουμε ήδη και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ … κανένας δεν ενδιαφέρεται με μεγαλύτερη αδιαφορία περισσότερη από εμάς.

@ Ηω Αναγνώστου /2008 miastala.com

Αναζητήστε τα άρθρα: Οι Αόρατοι Κυρίαρχοι / Τα μυστικά της βιομηχανίας κρέατος / Το ανθρώπινο σαρκοφάγο ζώο / Στην διατροφή ισχύει το 90/10